A qan foshnja kur është në bark? Me siguri nuk e prisnit një përgjigje të tillë

by Lajme Shqip

Ja çfarë ndodh kur fëmija juaj shk elmon dhe rrotullohet.

Të gjitha nënat janë të interesuara për atë që fëmija bën gjatë gjithë kohës në bark.

Shkencëtarët janë gjithashtu kureshtarë, ndaj vendosën të hetojnë se çfarë bën f oshnja ndërsa është në bark, transmeton Telegrafi.

Advertisements

Shumica kanë pyetur veten – a qan bebja kur është në mi tër?

Përgjigjja është se ata në fakt mund të q ajnë, por që ajo nuk duket siç do të prisnim ne. Për të njohur të qarën, duhet të monitorojmë sjelljen e fo shnjës, jo ta dëgjojmë zërin.

Advertisements

Ne nuk mund ta dëgjojmë foshnjën derisa të vijë në kontakt me ajrin, në vend të kontaktit me lëngut.

Një studim vëzhgoi bebet në mi tër dhe tregoi se bebja bën lëvizje që tregojnë të qajë:

▪ nxjerr gjuhën,

▪ merr frymë shpejt,

▪ hap gojën,

▪ dridh nofullën,

▪ gëlltit.

Kjo sjellje është vërejtur te bebet mbi 24-javëshe.

Pse q an një fëmijë në bark?

Në fakt, foshnja në barkun e nënës praktikon të q ajë. Zakonisht kjo e qarë zgjat 15-20 sekonda, jo më shumë. Shumica e shke ncëtarëve pajtohen se foshnjat mund të ndjejnë dh imbje në tremujorin e tretë, por askush nuk është i sigurt se kur ndodh.

Studimet tregojnë se foshnjat ndjejnë stimuj negativë dhe reagojnë ndaj tyre në atë mënyrë. Kjo është, në fakt, një gjë e dobishme për më vonë.

Në çdo rast, është e rëndësishme të mos shqetësoheni shumë për këtë. Ndërsa foshnja reagon ndaj prekjes dhe zërit të nënës, ju mund të flisni me të, të këndoni, të lexoni. Rezulton se foshnja vërtet mund të qetësohet nga zëri i nënës.

TË NGJASHME