Çmenduri/ Motra zihet me vëllanë se kush do mbaj nënën, zonja Eni e gozhdon kur ajo i kërkon shtëpinë

by Lajme Shqip

“Shihemi në G jyq” tek “E Diela Shqiptare” këtë herë pati një çështje midis Zanës dhe vëllait të saj, Gëzimit. Zana është motra më e madhe e gjashtë vëllezërve, por pavarësisht kësaj, ajo jeton me nënën e sëmurë dhe vajzën e saj inv alide. Në 2004-n, pas vd ekjes së babait dhe mbetjes vetëm të nënës së saj, Zana tregoi se asnjë prej vëllezërve nuk qëndroi me të.

Djali i Zanës u kujdes disa vite për gjyshen derisa krijoi jetën e tij, më pas kujdesi i kaloi Zanës.

Ajo çfarë Zana i kërkon vëllezërve janë detyrimet ndaj saj për kujdesin që ajo ka treguar ndaj nënës së tyre të sëmurë, i cili ka ardhur edhe me koston e shkë putjes së Zanës nga familja e saj. Gëzimi thotë se nuk ka asnjë detyrim përderisa Zana ndryshe nga vëllezërit, ndodhej në Shqipëri dhe ishte e caktuar për të të kujdesej për nënën. Zana kërkon një mënyrë që vëllezërit t’ia shpërblejnë sak rificat dhe sadopak dashuri ndaj saj, ndërsa i vëllai sugjeron zgjidhjen e një azili për nënën 84-vjeçare.

Advertisements

Tashmë, problemi ndodhet tek shtëpia e prindërve të tyre. Për shkak se shtëpia ka një sipërfaqe të vogël dhe gjashtë pronarë, Zana kërkon që të paktën vëllezërit t’i lenë pjesën e tyre. Për shkak se babai nuk ka lënë një akt trashëgimie, pjesa e tij i kalon të shtatë fëmijëve, ndërsa nëna që është gjallë, mund t’ia falë pjesën e saj atyre.

Shtëpia në vitin 1992 ka patur 6 pronarë që janë prindërit dhe katër fëmijët e tjerë, përveç Zanës dhe Gëzimit. Këtyre të fundit iu ka kaluar pjesa që ka patur babai i tyre për arsye të mungesës së aktit të trashëgimisë.

Advertisements

Gëzimi: Ty të ra për pjesë, ç’ti bëjmë tani? Zana: Çfarë the more? Më ka rënë mua për pjesë?

Gëzimi: Ty të ra, ti q ëll ove këtu. Zana: Nëna nuk më bëri vetëm mua, të ka bërë ty e ka bërë edhe të tjerët. Ju keni ikur të gjithë një nga një dhe s’jua ka ndierë fare për nënën. Çfarë keni bërë për të?

TË NGJASHME