Burri koprrac i la amanet gruas që t’ia fuste gjithë paratë në arkivol, gruaja i habiti të gjithë me veprimin e saj

by author

Shumë njerëz përpiqen të jetojnë me vlera në jetë, pasi duan të lënë pas një trashëgimi të mirë.Megjithatë, ka disa njerëz me deshira egoiste pavarësisht se si ndikon kjo tek njerëzit rreth tyre.

Advertisements

Një grua e dinte se asnjëherë nuk mund të përfitonte nga eg oizmi dhe lakmia, por për fat të keq, burri i saj nuk kishte të njëjtin mendim.

Advertisements

Pra, kur burri i saj bëri një kërkesë eg oiste në shtratin e vd ekjes, gruaja e dinte se ishte koha për t’i dhene atij një mësim.

Ishte një herë një njeri që kishte punuar shumë gjatë gjithë jetës së tij. Ai i ruante paratë dhe urr ente ti shpezonte ato. Meqenëse ai kishte punuar kaq shumë për të kursyer paratë, ndjeu se e meritonte të mbante gjithçka për vete dhe të mos i linte asgje gruas së tij.

Njeriu i donte paratë e tij më shumë se çdo gjë,saqe dashuria e tij për paratë shkoi aq larg sa donte ti merrte paratë me vete ne va rr.

Pak para se të vd iste, burri e kerkoi gruan e tij për të dhënë dëshirën e tij të fundit. “Tani dëgjo, kur te vd es unë dua që ti të marrësh të gjitha paratë e mia dhe ti vendosësh në arkiv ol me mua. Sepse dua ti marr të gjitha paratë e mia në jetën e përtejme, “i tha burri gruas së tij.

Gruaja u t merrua nga kërkesa egoiste e bashkëshortit të saj, por më vonë re dakord t’i va rroste paratë me të kur ai të vd iste.

Një ditë, burri v diq dhe gruaja ishte midis plotesimit të dëshirës së tij të fundit eg iste apo mbajtjes se parave për vete. Ajo ishte një grua e fjalës dhe nuk donte ta thy ente premtimin e saj. Papritmas, një ide e shkëlqyer erdhi në mendjen e saj.

Në fun eralin, trupi i vd ekur i bashkëshortit qendronte i shtrirë në ar kivol, ndërsa gruaja e tij, e veshur me të gjitha te zeza ishte ulur pranë mikes se saj më të mirë. Kur erdhi koha për të v arrosur burrin, sipërmarrësit u përgatitën për të mbyllur arki volin dhe gruaja papritmas u kërkoi atyre të ndaleshin.

“Prisni një minutë”, u tha bashkëshortja .

Pastaj gruaja u afrua në arki vol dhe vendosi një kuti këpucësh pranë trupit të bashkëshortit të saj të vd ekur. Ajo më pas tundi kokën e saj tek sipërmarrësit, një gjest për t’i lejuar ata të mbyllnin arki volin dhe ta var rosnin.

Mikja e saj më e mirë që ishte ne dijeni te kerkeses qesharake ishte në mosbesim me veprimin e gruas, kështu që ajo e pyeti gruan për kutine e këpucëve. Shpresoj se nuk keni qenë aq e çmendur sa t`ia vinit të gjitha paratë atij njeriu koprac, “i thanë miqtë me te mire gruas.

Pastaj gruaja u kthye tek mikja e saj me e mirë, “Po, ja kisha premtuar. Unë nuk mund të gënjej. I premtova atij se unë do ti vendosja atë p ara në arki vol me të. ”

“‘Kjo do te thote qe ju vendoset çdo cent të p arave të tij në ar kivol me të?’” Pyeti shoqja.

“Sigurisht,” u përgjigj gruaja. “Te gjitha paratë, i vura në llogarinë time dhe ia futa aty atij në një cek, meqë ashtu i donte me vete”

Gruaja e mbajti premtimin ndaj bashkëshortit të saj eg oist…

TË NGJASHME