E ndoqën 20 vite me GPS, studiuesit bëjnë zbuIimin e paimagjinueshem për shqiponjën (Foto)

by author

Studiuesit e një universiteti në Kazakistan i vendosen një shqiponjë

Advertisements

GPS në trupin e saj duke ndjekur për gati 20 vite rrugët që ajo ndiqte gjatë dimrit dhe verës.

Advertisements

Pas 20 vitesh ata e gjetën sërish shqiponjën përmes sistemit GPS

dhe zbuluan prej aty se ku kalonte shqiponja.

NGA vëzhgimi rezulton se rrugët që ajo ndiqte janë të përafërta

me rrugët që kanë pas ndjekur karvanet në periudhat e mëparshme.

Tashmë mbi faktin nëse ka një lidhje mes itinerarit që ka zgjedhur

shqiponja dhe rrugës së karnavaneve.

Megjithatë vetëm harta e rrugëtimit të saj që mund ta shikoni

në galerinë e mësipërme është një magji më vete.

TË NGJASHME