E pabesueshme, por e vërtetë: Kërkohet personel per të numëruar pinguinët, paga deri ne 1800 paund

by author

Zyra postare e Port Lockroy dhe Muzeu në ishullin Goudier në Gadishullin Antarktik po kërkojnë staf të ri. Oferta e punës mund te duket e çuditshme, pasi ndër detyrat e ndryshme për t’u kryer është edhe ajo e numërimit të pinguinëve që jetojnë atje. Le të zbulojmë disa detaje më shumë.

Advertisements

Për herë të parë që nga fillimi i pandemisë, UK Antarctic Trust po punëson një ekip sezonal të stafit në zyrën postare, muzeun dhe dyqanin e dhuratave Port Lockroy në ishullin Goudier në Gadishullin Antarktik.

Advertisements

Vicky Inglis, një nga ish-menaxherët e postës së stacionit, tha për CBC se kjo është një mundësi që jepet një herë në jetë, edhe pse jo për njerëzit e dobët. “Duhej të gërmonim nëpër dëborë për të hyrë brenda herën e parë kur mbërritëm”, tha Dave Seglins, mikpritës i As It Happens, i cili punoi në Port Lockroy gjatë sezonit veror 2019-2020.

Ata që duan të aplikojnë percjell shqiptari.net, duhet të dinë se nuk ka tualete me ujë apo diçka të tillë në terren, asnjë nga “lukset” moderne me të cilat jemi mësuar. Port Lockroy ishte baza e parë e përhershme kërkimore shkencore britanike e krijuar në Gadishullin Antarktik dhe fillimisht operoi midis 1944 dhe 1962.

UK Antarctic Trust, një organizatë bamirëse britanike, e mori atë në 2006 dhe e ka drejtuar atë si një vend turizmi dhe ruajtjeje që atëherë. Sot, ishulli Goudier është shtëpia e një zyre të vogël postare, muzeu në Antarktik dhe një dyqan dhuratash, të gjitha të drejtuara nga një staf i rradhës prej katër deri në pesë persona.

Edhe pse mbeti i mbyllur vitin e kaluar për shkak të masave shëndetësore pandemike, ai zakonisht është i hapur për publikun gjatë verës së Antarktidës midis nëntorit dhe marsit, kur mirëpret mijëra turistë që mbërrijnë me anije turistike.

Trusti i Antarktikut në Mbretërinë e Bashkuar pretendon se merr qindra aplikime çdo vit nga e gjithë bota. Ai aktualisht po punëson tre deri në katër persona për të punuar si menaxher bazë, menaxher dyqani dhe ndihmës, me një pagë mujore që varion nga 1,250 deri në 1,800 £ në muaj.

Një pjesë e punës në ishull është numërimi i pinguinëve dhe vezëve të tyre, duke kontribuar në një program të gjatë të monitorimit të popullsisë.

Punëtorët gjithashtu duhet të pastrojnë atë që lënë pinguinët përreth (madje edhe jashtëqitjet e tyre), për të parandaluar që ata të ndotin muzeun dhe postën./shqiptari.net/

TË NGJASHME