Gazetari shqiptar jep alarmin: Mos hani shalqinj në maj ja cfare kanë brenda

by author

Doni shalqi ne pranvere? Ja ku e keni! Kjo foto eshte postuar nga kolegu Edmond Harizaj. Eshte nje shalqi i blere ne Lushnje. Padyshim i dendur me hormone.

Advertisements

Pyeta vjet profesorin e mikrobiologjise Kristaq Sini per perimet qe rriten e piqen per dy jave: –

Advertisements

Doni domate ne shkurt e shalqi me prill? Hajini, ja ku i keni. Une per vete ha perimet sipas stineve qe ka caktuar natyra – me tha.Padyshim qe ata qe pedorin stimulante kimike per te shpejtuar rritjen she pjekjen e perimeve, duke prodhuar kesi mutacione biologjike, kane pergjegjesine e tyre dhe qeveria duhet te nderhyje.

Por edhe konsumatori duhet te dije te jete selektiv ne cfare ha. Shalqini ne prill mbillet e s’ka si te piqet ne maj”, shkruan gazetari i njohur Mentor Kikia në Facebook.

Kjo që thotë Kikia në fakt është shumë e drejtë, pasi nuk është logjike të hash një produkt që nuk është në vaktin dhe stinën e tij, pavarësisht se shitet në treg.Pra sikur të mos mjaftojmë cmimet e larta të fruta-perimeve, nuk kemi asnjë pikë sigurie se cfarë po konsumojmë? A i kontrollon kush fermerët tanë apo produktet që vijnë nga jashtë? Po kemi një instituticion që quhet AKU dhe duhej të merrej me këtë punë.

TË NGJASHME