Greqia rikthen operacionin ‘Fshesa’. Dëbon dhjetëra emigrantë pa leje qëndrimi

by author

GREQI- Gabuan ata që menduan se nuk do ketë më operacion ‘fsh esa’

Advertisements

Ministri i Mbrojtjes Civile në Greqi, Takis Theodorikakos, ka urdhëruar një operacion të gjerë poIicor mëngjesin e sotëm në sheshin Omonia.

Advertisements

Sipas mediave greke, janë kontroIIuar 442 persona mes tyre 129 të huaj, të cilëve u mu ngonin dokumentet e nevojshme për qëndrim në Greqi dhe janë dërguar në poIIci në pritje të kth imit në vendet e tyre.

“Po int ensifikojmë operacionet speciale të policisë me pjesëmarrjen e të gjitha njësive të poIicisë greke, si në qendër ashtu edhe në lagjet e Athinës dhe Selanikut. Synimi ynë është të tr ajtojmë emigr acionin e paIigjshëm, tr afikun dhe, natyrisht, dr ogën. “Kjo është mënyra për të rritur në mënyrë të qëndrueshme ndj enjën e sigurisë së njerëzve.”-tha minsitri.

Operacionet poIicore do të vijojnë, në kuadër të planit special operacional, në zona të ndryshme të Atikës dhe Selanikut.

Në operacion u përfshinë 147 oficerë poIicie nga Shërbime të ndryshme (Drejtoria e të Huajve të Atikës, Drejtoria e PoIicisë Athinë/Nëndrejtoria e PatruIIave, Drejtoria e Sigurisë së Atikës/OPKE, DRASI, Drejtoria e Veprimit të Menjëhershëm Atikë, Drejtoria e Tr afikut Atikë, Drejtoria e Operacioneve të Policisë Forcat e Sigurisë Ajrore) me qëIIim lu ftën ndaj aktiviteteve të paIigjshme në qendër të qytetit.

TË NGJASHME