Gruaja kërkon të ndahet pas 30 vitesh martesë, burri fillon të qaj në emision nga arsyeja

by author

Hist oritë e shqiptarëve me tokat dhe dokumentet e tyre nëpër hipo teka janë nga më të ndryshme.

Advertisements

Duket se pothuajse të gjithë shqiptarët që kanë toka kanë patur pro bleme në zyrat e shtetit për metrat apo certifikatat e pronësisë.

Advertisements

Lidhur me këtë një burrë dhe një grua kërk ojnë të nda hen nga njëri-tjetri në moshë të madhe pas vitesh martesë pasi kanë pr obleme me tokën e tyre.

E, mesa duket tokat ndi kojnë edhe në marrë dhëniet familjare.

Bashkëshortët Floresha dhe Bujari u bënë pjesë e rubrikës “Shihemi në Gjyq” pasi ndodhen në një k on flikt për tokën e tyre.

Pas 30 vitesh martesë, Floresha kërkon nga bashkëshorti i saj di vor cin.

Kjo pasi ky i fundit ka firmosur në Hipo tekë një dokument ku h eq dorë nga 15 mijë metra tokë.

Floresha thotë:

“Nga viti 2006-2007 është marrë bashkëshorti deri në vitin 2014, pothuajse çdo muaj shkonte në komunë, shkonte në Fier te Hi poteka dhe thoshte po bëj dokumentet e tokës. Unë, si shtëpiake në fshat, vetëm punoja. Sa herë vinte Bujari e pyesja i bëre dokumentet e tokës, më thoshte po i bëj, po i firmos, por asnjëherë nuk më erdhi dokumenti i rregullt. Por kur shkon në Hipo tekë në vitin 2014, më vjen një certifikatë tjetër me 3500 metër katrorë tokë dhe këtë nuk e kuptoj fare. Këtë ta shpjegojë Bujari se përse e ka bërë lë msh tokën!”.

Ajo shton se në vitin 2014 tokën ia merr kompania “Bankers” me qera dhe shton se Bujari ka firmosur dokumentin e pronësisë së tokës, me metrat e he qura.

Më tej ajo tha:

“Më thotë që i kanë bërë shumë pre sion në Hipo tekë. Në kohën që e ka marrë “Bankersi” ne na kërkohej certifikatë origjinale nga Hipot eka. Shkon vetë zotëria ta marrë në Hipot ekë, por aty ishin h equr metrat. Më thotë mua që i kanë bërë pres ion që do ta h eqin fare dhe nga presi oni ka firmosur. Po si t’ja fal moj zonja Eni? Sepse unë kam pjesë toke aty dhe djali ka. Si t’ja fal këtij bashkëshorti t’i he që bukën e fëmijëve të tij?”

Bujari e pranon që i kanë bërë pre sion në Hip otekë, ndaj dhe ka firmosur.

Bashkëshorti i saj rr ëfen se ka kërkuar ndihmë nga një person në Hipo tekë, i cili i ka thënë se një pjesë e tokës i del e regjistruar, ndërsa tjetra tokë – shtet.

Ai shton: Doja, s’doja, e pranova!”.

Publiku i emisionit “E Diela Shqiptare” i dha të drejtë Floreshës në këtë seancë ndërmjetësi, por jo për t’u div orcuar nga Bujari.

Zonja Eni shprehet se kësaj familjeje shteti i ka dhënë 5000 metra tokë, por të tjerë i kërkojnë të he që dorë, duke harruar një moment ligj or shumë të rënd ësishëm.

Ajo shprehet se nëse Bujari do të rregullojë dokumentet për të patur sërish 5000 metra tokë, ashtu siç ua ka dhënë shteti, atëherë do të bashkohet sërish me të.

TË NGJASHME