Hapin varrin e pasanikes, shokohen me ato që gjejnë brenda(Foto)

by author

magjepsëse me tetë gjethe ari.

Advertisements

Kjo quhet një thesar i çmuar dhe është zbuluar në varrin e një princeshe të lashtë.

Advertisements

Ajo thuhet se ka qenë nga Krimea, e besohet se daton në kohën e Krishtit.

Arkeologët thonë se gruaja e pasur ka jetuar në shekullin e parë.

Princesha ishte zbukuruar me stoli prej ari për në jetën e përtejme.

Në varr u gjetën gjithashtu dy pllaka floriri për sytë, të cilat ishin pozicionuar në gjoksin e saj, një detaj që ka çuditur arkeologët.

Në total, sipas “Mirror”, në varr u gjetën 140 sende.

TË NGJASHME