Këtë pjesë të trupit të gjithë harrojmë ta lajmë kur bëjmë dush, mos e bëni më këtë gabim pasi rrezikoni jetën

by author

Një sasi e madhe djerse gjatë ditës mund të prodhohet vetëm nga këmbët tona, pasi ato kanë rreth 250,000 gjëndra djerse!

Advertisements

Dhe e kombinuar me bakteret që jetojnë mbi to, kjo krijon një erë mjaft të keqe. Larja e këmbëve jo vetëm që ndihmon në heqjen e aromës, por gjithashtu përmirëson qarkullimin e g ja kut.

Advertisements

Larja e këmbëve është shumë e rëndësishme për këto arsye: Ndihmon për të larguar erën e tyre.Larja e rregullt dhe siç duhet e këmbëve ndihmon në heqjen e papastërtive, në zhdukjen e qelizave të vde kura të lëkurës, si dhe të djersës që grumbullohet gjatë ditës. Shpëlarja e tyre thjesht me ujë nuk do të bëjë asgjë, pasi shumica e këtyre gjërave do të qëndrojnë atje.

Pastrimi shtesë ndihmon në parandalimin e infe ksioneve. Këmbët tona janë më të ndjeshme ndaj infe ksionit se sa pjesët e tjera të trupit, dhe bakteret që i mbulojnë ato mund të shkaktojnë lloje të ndryshme të inflamacionit.

Fërkimi i këmbëve ju ndihmon për të shfuqizuar të gjitha shtresat e panevojshme të lëkurës së bashku me mik robet dhe për të parandaluar zhvillimin e gjërave të tilla si kërpudhat, lythat dhe kallot. Dhe kjo procedurë e thjeshtë është super freskuese.

TË NGJASHME