Lajm i madh/ Linja hekurudhore Greqi-Shqipëri, ja çfarë zbuluan mediat greke

by author

Mediat greke shkruajnë se është nënshkruar një Kontratë Shërbimi për përpunimin e studimeve, në bazë të së cilës do të merret opsioni më i mirë për zbatimin korrekt të projektit të bashkëpunimit ndërkufitar për ndërtimin e seksionit të fundit të lidhje hekurudhore Greqi-Shqipëri.

Advertisements

Objekti i kontratës është pjesë e projektit “CB RAILWAY” i cili synon të zhvillojë një plan të përbashkët investimi strategjik për lidhjen e Greqisë dhe Shqipërisë, nëpërmjet një linje të re hekurudhore.

Advertisements

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë së Shqipërisë dhe OSE SA, ku secili prej partnerëve të sipërpërmendur ka ndërmarrë zbatimin e shërbimeve dhe studimeve specifike, rezultatet e të cilave, do të përdoren për furnizimin e ndërsjellë të studime individuale.

Sipas parashikimeve të kontratës, kontraktori do të punojë ngushtë me partnerët pjesëmarrës të projektit për të siguruar të dhënat e nevojshme që do të dalin nga studimet për zbatimin e kontratës.

Për zbatimin e kontratës, financimi 85% është marrë nga Bashkimi Evropian dhe 15% nga burimet kombëtare (PDO) të vendeve pjesëmarrëse në “Programin e bashkëpunimit ndërkufitar Interreg IPA ‘Greqi – Shqipëri’ 2014 – 2020”. Sipas kushteve të kontratës, studimet do të përfundojnë brenda pesë muajve, duke përfshirë procedurat e inspektimeve, miratimeve dhe marrjes së kontratës.

TË NGJASHME