Làjm i madh për emìgràntët: Greqia ju jep lek të madh, nëse i bëni pushimet në këtë vend

by author

Një lájm që do të qùhej i ártë vjen nga shteti fqinj, pasi Mìnìstria e Qèverìsjes Dixhitale në Greqì ka bèrë një propòzim të çùditshëm në kábinet duke kèrkuar

Advertisements

sùbvencìonìmin e një pjese të pushimeve për këdo që zgjèdh të shkòjë në ishullin e Sàmosit apo në zonën e Evìas pranë Athìnës.

Advertisements

Të dyja zonat janë gòdìtur nga kàtàstròfa natyrore, siç është zjárri për Evían dhe tèrmèti për Sámosín duke pèsùar dèmtìme të mëdha në ìnfràstrùkturë dhe biznese, raporton àbcnèws.

Sipas mìnistrìsë, çdokush që do të zgjèdhë të shkòjë në këto dy destinacione do të àplikòjë dhe do të marrë një kàrtë, përmes së cilës do të mùnd të shpènzojë deri në 300 eùro për shèrbime të ndrýshme në zonat tùristìke.

Kàrta do të jetë àktive për 30 ditë.

Greqía është një ndër shtetet e ràjonit që òfron lèhtësira të mëdha për tùristët duke e bàzuar ekònòminë e saj pikërisht te turizmi.

TË NGJASHME