Mendoi se ishte leshterik, por kur afrohet afer, shtanget nga ajo që sheh(Video)

by author

Po lahej i qetë në ujin e kaltër të ishullit Bribie, në Queensland, kur pa diçka që fillimisht iu duk si një masë leshterikësh.

Advertisements

Por për fat të Bianca Kristin, turistes australiane që ka regjistruar videon,

Advertisements

kurioziteti i saj nuk ishte aq i madh sa të prekte atë masë në dukje pa formë, që dukej sikur ndiqte pasivisht valët e detit.

Diçka që i shpëtoi me shumë mundësi jetën, sepse bëhej fjalë për një nga qeniet më hel muese në botë.

Peshku gur, emri shkencor synanceia verrucosa, është një peshk që

jo vetëm mimetizohet pothuajse në çdo ambient nënujor, por helmi i tij shkakton paralizë muskulare të menjëhershme që mund të çojë edhe në arrest ka rdiak dhe në vd ekje.

TË NGJASHME