Mjeku “iu del borxhit” meshkujve: Kjo gjë duhet bërë para se të mbushni 35, ose do i ‘bini murit me kokë’

by author

Hulumtuesit sugjerojnë që meshkujt duhet të krijojnë familje para se t’i mbushin 35 vjet në mënyrë që bebet e tyre të pa lindura t’u ikin rre ziqeve.

Advertisements

Një studim i cili ka analizuar gjithsej 40 milionë bebe ka zbuluar se rr eziku i komplikimeve gjatë lindjes fillon të rritet kur baballarët janë në mesin e viteve të tyre të 30’ta, dhe ky rr ezik rritet dukshëm pas moshës 45 vjet.

Advertisements

Për dekada të tëra femrave u është thënë se do ta rrezikojnë shëndetin e bebes nëse e ndjekin fillimisht karrierën dhe e lënë krijimin e familjes në vitet e vonshme.

Por, ky studim i ri, i cili është publikuar në ‘British Medical journal’, ka treguar se për shëndetin e bebes përgjegjësi duhet të marrin edhe meshkujt!

Një nga hulumtuesit e këtij studimi, profesori Michael Eisenberg, ka thënë se posa babai t’i mbush 35 vjet, menjëherë ka në rritje në rrezikun e def ekteve të lindjes te bebja, por ky rre zik rritet dukshëm posa meshkujt të futen në vitet e tyre të 40’ta dhe 50’ta.

Kjo për shkak se për secilin vit që një mashkull plaket, ai akumulon dy mu tacione të reja në ADN-në e s pe rmës së tij.

TË NGJASHME