Njihuni tani! Ky është miliarderin që pasuroi të gjithë banorët e fshatit ku u rrit

by author

Të gjithë banorët e një fshati spanjoll janë gdhirë milionerë.Ata nuk kanë fituar ndonjë llotari, por fati i tyre është se kanë lindur në një fshat me miliarderin Antonino Fernandez.

Advertisements

Fernandez ishte fëmija i 11-të nga 13 të tillë.Familja e tij emigroi në Meksikë kur ai ishte 32 vjeç.

Advertisements

Ai u bë president i kompanisë Modelo, që prodhon birrën e famshme Corona.

Fernandez vd.iq në gushtin e kaluar, në moshën 99-vjeçare.Në tes;tament ai u la 80 banorëve të fshatit të lindjes 169 milionë sterlina, ose mbi 2 milionë sterlina për banor.

Fernandez lindi në mes të va;rfërisë dhe në moshën 14-vjeçare e la shkollën pasi prindërit nuk i përballonin pagesat.Pas Iuftës CiviIe ai u vendos në veri të Spanjës, ku u martua me Cinia Gonzalez Diez.

Në vitin 1949, xhaxhai i gruas, pronar i grupit Modelo, i ftoi që të shkojnë në Meksikë.Fernandez nisi të punonte për birrarinë fillimisht si punëtor i magazinave.

Por ngadalë nisi të ngjiste shkallët e karrierës dhe në vitin 1971 ishte bërë president i kompanisë.

Ai ndihmoi që birra Corona të bëhej jo vetëm birra më popullore në Meksikë, por një fenomen botëror

TË NGJASHME