‘Nuk të kam tradhtuar as në mendime’, kjo është letra më e pastër e dashurisë që do lexoni ndonjëherë

by author

Fjodor Dostojevski është një nga romancierët më të mëdhenj të letërsisë ruse dhe botërore të shekullit të XIX.

Advertisements

Ai vuri themelet e prozës së gjatë për fuqinë përshkruese, depërtimin e thellë psikologjik dhe peshën e madhe që i dha letërsisë në komunikimin me lexuesin.

Advertisements

Lexoni letren qe Dostojevski i shkroi të dashurës së tij Marias ku i thoshte:

“Në rrugën ku jeton ti, jetojnë nëntë gra më të bukura se ti, shtatë të tjera më të gjata se ti dhe nëntë me të shkurtra se ti.

Është edhe një tjetër që më dashuron më shumë sesa ti. Në punë është një grua që më buzëqesh gjithmonë, një tjetër më nxit të bisedoj me të, ndërkohë që kamarierja ma ëmbëlson çajin me mjaltë në vend të sheqerit.

E megjithatë, unë të dua vetëm ty. Pasi u martuan, Maria manifestoi një përkushtim të rrallë ndaj të shoqit, duke duruar sëmundjen e tij, varfërinë, udhëtimet dhe mungesat.

Teksa dergjej në shtrat, Dostojevski i pëshperiti në vesh: “Nuk të kam tradh.tuar as edhe me mendime.”

TË NGJASHME