Pse disa femrave u dalin qime në mjekër? Shenjat që s’duhet t’i injorojnë kurrë

by author

Gratë shpenzojnë një kohë të parashikuar prej 104 orësh në javë për kujdesin ndaj fytyrës. 2 nga 3 femrat e intervistuara pohojnë se kanë qime në mjekrrat e tyre.

Advertisements

Ndikimi i këtyre qimeve të vogla që shfaqen në fytyrë kanë një ndikim të madh social dhe psikologjik ndaj atyre që kanë këtë karakteristikë.

Advertisements

Ju ende nuk e dini pse ata dalin?

Gjenetika:
Shumë nga karakteristikat e një personi janë për shkak të gjeneve të tij. Këto vu ajtje ndodhin brez pas brezi pa patur ndonjë arsye bindëse për lirimin e tyre. Është e lehtë të vëzhgosh këtë pro blem në nënat ose gjyshet.

Androgjenët:
Mbiprodhimi ovarian i androgjeneve është një nga arsyet kryesore pse këto qime të shëm tuara shfaqen në fytyrë. Maitra juaj është e kërc ë.nuar nga një sekrecion i tillë i hormoneve mashkullore dhe prodhon qime në këtë zonë.

Ky është një çekuilibër i shkakut të panjohur. Shumë studiues janë përpjekur të japin një shpjegim logjik, por deklarata më e mirë e mundshme ishte për të aluduar në këtë pro blem si një gjendje familjare gjen.etike e rrën josur në disa grupe grash në zonën e Mesdheut.

Hiperplasia kongjenitale surrenale:
Kjo sëm undje ndodh në çdo 15,000 fëmijë dhe diagnostikohet në lindje. Kjo është pasojë e deficitit në prodhimin e hor.moneve të veshkave, për shkak të një pro blemi me enzimën që i prodhon ato.

Qimet në mjekër janë për shkak të mbiprodhimit të hormoneve mashkullore të prodhuara nga këto qeliza të trupit. Mund të ndodhë edhe për shkak të tum orit ov arian ose “hypert ecosis”.

Sindromi ovarian policistik: 10% e grave vua jnë nga ky çrre gullim. Kjo prodhon një ndikim të tillë në trup që mund të ndikojë si në sistemin riprodhues ashtu dhe në të gjitha proceset hormonale të përfshira.

Megjithatë, është e mundur për të ndal uar këtë rritje falë pilulës kontr.aceptive.

Kjo gjithashtu do të ndihmojë në lu.f timin e sim.ptomave të tjera të vezoreve polic.istike, siç janë menstruacionet e parr egullta, cistat ose infe rtiliteti.

Në dritën e këtyre simp.tomave, është e rëndë.sishme që një gji.nekolog të rekomandojë llojin e pilulave që ju përshtaten më së miri.

Jepi fund qimeve në fytyrë! Piskatorja do të jetë aleati juaj më i mirë. Megjithatë, lazeri është në axhendë.

TË NGJASHME