Rrëfemi i Pirro Dhimes: Jam puro Grek dhe s’kam lidhje me shqiptarët, Enver Hoxha më…

by author

Rrëfehet Pirro Dhima: Jam puro Grek dhe s’kam lidhje me shqiptarët, Enver Hoxha më maIItretoi shumë

Advertisements

Ish-peshëngritësi i njohur Pirro Dhima i është rikthyer edhe njëherë debatit mbi orig.jinën e tij, që pak ditë më parë shka.ktoi rea.gime të shumta në të dyja anët e kufirit.

Advertisements

“Unë jam një grek i lindur në Shqipëri”. Ishte kjo përgjigja që Pirro Dhima i dha gazetares greke Elena Akrita, e cila e cilësonte me origjinë shqiptare.

Për të sqaruar debatin, por edhe periudhën që kaloi në Shqipëri derisa u largua për në Greqi,

Pirro Dhima foli në një intervistë të gjatë për një nga mediat e vendit fqinj.

Ai tregon se në Greqi shkoi në 7 shkurt 1991, kur isha 19 vjeç, ndërsa rrëfen përkujdesjen e gjyshes dhe regjimin e Enver Hoxhës.

“Gjyshja ime u kujdes për mua, ajo më mori nga babai im nga Tirana sepse familja ime ishte e zënë me punë, dhe kështu që foshnjë isha në Himarë me gjyshen time. Grua e mrekullueshme dhe e mençur.

TË NGJASHME