Zgjerohet rrethi i përhapjes së koronavirusit në Shqipëri, pacienti zero nga Puka mori pjesë në një ceremoni mo rtore dhe u dha dorën të pranishmëve

by author

Dosja.al ka mësuar se i riu i in fektuar ka marrë pjesë edhe në një ceremony mo tore, përpara se t’i merrej mostra për t’i bërë analizën. Ai ka qenë në ceremoni, ka takuar të gjithë të pranishmit, sipas zakoneve shqiptare dhe i ka ng ushëlluar.

Advertisements

Dosja.al ka zbardhur detaje nga veprimtaritë që ka kryer 28-vjeçari shqiptar që konsiderohet pacienti zero për përhapjen e koronavirusit në vendin tonë. I riu nga Puka mësohet se ka mbërritur në Shqipëri më 26 shkurt, nga Firenze, Itali. Pa patur aspak dijeni për atë që mbartte në trupin e tij, 28-vjeçari me inicialet P.K., ka vijuar veprimtaritë e tij të përditshme, nga ku rrjedhimisht in fektoi dhe të atin, 54 vjeç, me inicialet V.K..

Advertisements

Mirëpo, i riu i in fektuar ka marrë pjesë edhe në një ceremony mor tore, përpara se t’i merrej m ostra për t’i bërë analizën. Ai ka qenë në ceremoni, ka takuar të gjithë të pranishmit, sipas zakoneve shqiptare dhe i ka ngu shëlluar.

Rrjedhimisht, shumë prej tyre mund të jenë inf ektuar, ndërkohë që nuk është bërë asgjë e ditur në lidhje me k arantimin e këtyre personave që kanë qenë të pranishëm në ceremoninë e var rimit. Babë e bur, ndodhen tashmë në spitalin in fektiv në QSUT dhe gjendja e tyre është e stabilizuar. Në k arantinë janë futur edhe të afërmit e dy personave të in fektuar.

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se institucionet shkollore do të mbyllen për 2 javë, deri më datën 3 prill. Mbërritja e vi rusit vde kjeprurës në Shqipëri ka bërë që të anu lohen të gjitha aktivitetet, si organizimet për Ditën e Verës, 100-vjetorit të Tiranës dhe koncerti i Malumës. Kryebashkiaku Erion Veliaj u bëri thirrje të gjithë qytetarëve që të shmangin autobuzët, port ë lëvizin me biçikletë apo edhe të ecin në këmbë.

TË NGJASHME

Leave a Comment