Babai shkon të presi flokët dhe 3 ditë më vonë përfundon në spital. Ajo çfarë i tha i mjeku e la pa fjalë

by author

Áshtu si shumica e njerëzve, Dave Tyler kishte shkuar ne nje sallon per nje prerje flokesh dhe nje masazh të të butë të kokës per tu relaksuar, por babai 45-vjeçar mbeti i be fasuar pasi rezultoi e kunderta vetëm tre ditë pas vizitës së tij.

Advertisements

Átij i filluan disa dhi.mb.je koke që zgjaten disa ditë, pastaj papritur ana e djathtë e fytyrës së tij u tk.urr, vizioni i tij u zhd.uk dhe ai nuk mund të ecte. Tyler ishte në Kujdesin Inte.nsi.v në një sp.ital në Londër.

Advertisements

Por ajo që mjekët i thanë shkaktoi nje go.ditj.e të tme.rrsh.me tek Tyler, që e la atë plotësisht të tro.ndi.tur. Tyler po shijonte një masazh të lehtë pas vendosjes se shampos ne koke dhe ndersa koka e tij ishte e zhytur ne lavamanin me uje,dyshohet se u formua nje mpi.ksje gja.ku ne koken e tij shkak.tuar nga periudha e zgjatur dhe këndi i qafës së tij.

“Ndërsa shkova në takim, ana e djathtë e trupit tim filloi të mpi.het dhe stafit iu desh të më mbante … Pastaj vizioni im dhe unë nuk mund të ecja”. Por a mund të merrni me të vërtetë go.ditje pas larjes së flokut tuaj në një sallon bukurie?

Megjithëse është shumë e pazakontë, kjo mund të ndodhë. Sipas Dr Clifford Segil, kjo mund të ndodhë kur qafa qendron ne nje pozicion për periudha të gjata kohore.

Gjendja është quajtur edhe Sin.dromi i Parand.alimit të Sëmun.djeve të Bukurisë dhe është raportuar për herë të parë në vitet 1990. Áta qe kane probleme me qafen,rrjedhjen e dobët të gj.ak.ut ose njerëzit e moshuar duhet të jenë më të kujdesshëm dhe të sigurohen që ta mbeshtesin qafen pasi ato janë më të ndjeshem ndaj një dë.mtimi të tillë.

Babai i dy vajzave, 8 dhe 11 vjec, kaloi tre muajt e ardhshëm në spi.tal. Ái tani thotë se ka “pro.bleme me eku.ilibrin dhe temperaturen që shkakt.ojnë dhi.mbje në anën e majtë të trupit tim”. Edhe gjashtë vjet pas aks.iden.tit, ai ende v.u.an nga Nys.tagmus, një pro.blem me shikimin ku sytë e tij nuk i kontrrollojne levizjet.

Tyler sugjeron që njerëzit tia bejne te ditur menjëherë parukiereve te tyre nëse ndiejnë sik let, ti kujtojnë se këndi i duhur nuk duhet të jetë më shumë se 15 gradë dhe rekomandon jastëk, mbushje dhe shumë peshqirë për të mbështetur siç duhet qafën kur te lajne koken.

TË NGJASHME