“Çantën në krahë, pi kafe në lokal, kokrrën e qejfit ” Njihuni me qytetin unik në botë ku jetojnë vetëm gra dhe vendosin rregullat e veta

by author

Ekziston një qytet në botë ku gratë vendosin të bëjnë çtë duan. Qyteti njihet me emrin Noiva do Cordeiro, në Brazil. Aty jetojnë vetëm gra.

Advertisements

Qyteti u themelua nga Maria Senorina de Lima në vitin 1981, e cila u dëbua më pas nga fshati për tradhti ndaj burrit.

Advertisements

Në këtë qytezë janë gratë ato që vendosin me rregullat e veta. Sot, vetëm 600 njerëz jetojnë në të, kryesisht gra dhe vetëm disa burra.

Ato e kanë rregulluar jetën siç duan dhe ndihen rehat në botën e tyre femërore. Ato besojnë se arritën të organizojnë një jetë shumë më të mirë sesa burrat në vendin e tyre.

Disa kanë burra dhe fëmijë, megjithatë, burrat mund t’i vizitojnë gratë e tyre në Noiva do Cordeira vetëm gjatë fundjavave, ashtu si djemtë që kanë mbushur 18-vjeç.

Share this:

TË NGJASHME