E dhimbshme! Çfarë ka ndodhur me nënën shqiptare që iu mori jetën tre vajzave të saj

by author

Mediat italiane kanë sjellë në vëmendje historinë e nënës shqiptare Edlira Copa, e cila në Mars të vitit 2014 go diti tre vajzat e saj, në shtëpinë e saj numër 87 në provincën e Corso Bergamo, në rrethin e Chiusos.

Advertisements

Por çfarë ka ndodhur me nënën e tre vogëlusheve të ndjera?

Advertisements

Që nga 1 Qershori i kaluar, ajo ka lënë qendrën e rehabilitimit të ish-spitalit psikiatrik të Castiglione delle Stiviere dhe tani është vendosur në një qendër të mbrojtur në krahinën e Leccos, raporton “ilgiorno.it”.

Kanë kaluar më shumë se 7 vite që nga mbrëmja mes 8 dhe 9 Marsit të vitit 2014, kur nëna shqiptare Edlira Capa vr au me th ikë tre bijat e saj, Simona 13-vjeç, Keisi 8-vjeç dhe Sindi vetëm 3-vjeç. Më pas ajo në atë kohë tentoi vet ëvr asjen duke u he dhur nga shkallët, por falë ndërhyrjes së karabinierit ajo mbi jetoi.

Nëna me origjinë shqiptare, e cila sot është 42- vjeçare, nuk është e aftë për të kuptuar dhe dëshmuar, prandaj ajo nuk është dë nuar për vr asjen e tre fishtë.

“Vajzat e mia të vogla janë zhdu kur? Ku janë ata? A jam unë në Shqipëri? Jo, i kam vr arë ata!”, ishin këto fjalët e para të shprehura nga Edlira, të cilat ia kishte thënë fqinjës, e cila i ishte lutur mëngjesin e datës 9 Mars që t’i hapte derën.

“Ishte një ma sa ër gja ku, si në një film ho rror. Kishte veshur një këmishë dhe ajo kishte një njollë të madhe gja ku para. Duart i kishte të përgj akura”, tha fqinja e shqiptares Nadia Valsecchi.

Në kushte të rënda psik ologjike e pyetur në Departamentin e Rehabilitimit të Spitalit Lecco, Edlira kishte thënë se “në Itali ka ma fiozë. Unë e bëra atë për të parandaluar që vajzat e mia të mos përfundonin keq”.

Edlira ishte ndarë nga bashkëshorti i saj, Bashkim Dobrushi dhe për këtë arsye kishte fr ikë se vajzat e saj mund të vu anin për shkak të vështirësive ekonomike.

“Një arsyetim abs urd dhe i çmendur”, ishin fjalët e ish-prokurorit të çështjes Walter Mapelli.

Nga ana tjetër, mizoria e ngjarjes për motivime të pa kuptimta janë një shenjë e një problemi serioz men dor për gruan, por ekspertët do të duhet të thonë fjalën e fundit./abcnews.al

TË NGJASHME