Fshatari mbolli domatet dhe nuk po i rriteshin por kur shikon se si i rriste komshiu domatet e veta ai tërbohet fare!

by author

Nja fshatar nga fshatrat e Lushnjes mbolli domate shpenzoi nje shume te mire parash dhe beri nje sere shume te mire.

Advertisements

Dhe vendosi te mbjell domate me qe po fillonte te ngohte dhe koha.Pasi mbolli domatet ecuria e tyre ishte shume e avasht.

Advertisements

Ndersa perball tij komshiu i kishte mbjell me vone se ai dhe ai po fillonet te merrte prodhime dhe vazhdonte shitjen ne treg rregullisht.

I habitur nga puna e madhe qe kishte komshiu shkon dhe e pyet.

Po cfare ndodh me domatet e tua se ato te miat akoma nuk jan bere.

Komshiu i thote qe i lyej cdo dite me kete dhe ja tregon se ai i lyenet me kimikate.

Por kjo eshte e demshme per konsumatoret.Ndersa komshiu i pergjigjet: Un nuk e perdor vete ne familjen time por i shes.

Pasi largohet fshatari mendonte se cdo bente me domatet e tij qe ende nuk kishin filluar prodhim dhe i gjithe shpenzimi qe kishte investuar po i shkonte dem.

Pasi kalaun 2 muaj domatet u poqen por problemi ishte se ne treg shiteshin me 10 lek dhe nuk ja vlente me i shit dhe i gjith investimi qe ai beri i shkoj dem.

Pasi falimentoi ai i beri domatet salc per vete.

Me mire i ndershem dhe te falimentoj se sa i pasur dhe te he lmoj njerezit.

TË NGJASHME