“Fshihte paratë që babai të më rrihte” , Naimja rrëfen torturat e njerkës

by author

Ndarja e prindërve kur Naimja ishte vetëm 6 vjeçe ishte vetëm nisja e vë shtirësive për të. Në fillim gjithçka shkonte mirë nën përkujd esjen e të atit derisa 7 muaj pas di vorcit, vendosi të martohej me një grua tjetër.

Advertisements

Në rr ëfimin e Naimes në “Ka Një Mesazh Për Ty”, marr ëdhënia me njerkën e saj ka si fjalë kyçe dh unën. Veprime çnjerëzore ndaj saj dhe vëllait më të vogël të Naimes të cilët fr ika i peng onte të mos i tregonin asgjë babait.

Advertisements

Këtë histori të patreguar, Naimja e ndan në programin “E diela shqiptare” në Tv Klan.

Naime: Pas 7 muajsh vendosi të martohet me një grua. Në fakt, që atëherë, mendova se jeta mori fund, s’kishte më jetë për ne.

Ardit Gjebrea: Pse Naime?

Naime: S’e di, ajo nuk sillej mirë me ne, por kishim edhe dh unë psik ologjike, fi zike. Nuk na donte.

Ardit Gjebrea: Ju rr ihte?

Naime: Çdo herë. Më shumë unë sepse vëllai ishte më i vogël dhe mundohesha të merrja f ajet, më vinte keq se ishte më i vogël.

Ardit Gjebrea: Po çfarë fa jesh duhej të merrje përsipër që të të rr ihte ajo?

Naime: Nuk e di, thjesht faj ësonte mamin që s’na kishte marrë, pse na kishte lënë aty. Mua nuk më dashur asnjëherë, gjithmonë më ka u rryer, më shihte si a rmike, si shk aktare, asnjëherë s’më ka dashur.

Ardit Gjebrea: Por kur babi shkonte dhe punonte, çfarë bënte ajo?

Naime: Babi nuk ka ditur asnjëherë pjesën se çfarë na bënte ajo në shtëpi sepse nuk na shihte.

Ardit Gjebrea: Por pse nuk i tregoje babit?

Naime: Nuk i tregoja babit sepse nesër kur ikte përsëri në punë, ne kishim më shumë dhu në sesa…ishte çdo gjë më k eq, ndaj vendosëm që më mirë të mos tregojmë asgjë sesa të bëhej diçka më e madhe.

Ardit Gjebrea: Po si sillej ajo me ju në sy të babit?

Naime: Në sy të babit sillej pak më ndryshe, bënte sikur na donte, por në fakt s’na donte fare, na ka urr yer gjithmonë. Babi shihte disa pjesë, por ndonjëherë reflektonte, ndonjëherë jo.

Ardit Gjebrea: Ju ushqente, kujde sej për ushqimin tuaj, si ju trajtonte për të ngrënë?

Naime: Derisa u rrita unë, pastaj kujd esesha më shumë unë. Më dety ronte të punoja në disa raste. Në shtëpi kujd esesha unë për punët sepse ndonjëherë punonte ajo. Ndonjëherë i fshihte lekët vetëm që babi të sillej k eq, të më dhu nonte mua.

Ardit Gjebrea: Të mendonte që i merrje ti lekët? Pra ajo i fshihte lekët e babit që të mendonte që i merrje ti lekët dhe fillonte druri.

Naime: Fillonte dhu na, pas një kohe që mbaroja gjithë gjëja, dilnin lekët ose nuk i nx irrte fare ndonjëherë

Në episodet që i kujtohen nga fëmijëria e vë shtirë, Naimja përmend në “Ka Një Mesazh Për Ty” momentet kur e det yronin të ofen donte njeriun që e kishte sjellë në jetë.

Naime: Mami gjatë asaj kohe ka qëndruar e vetme, s’ka pasur asnjë mbështetje. Është munduar t’ia dalë vetëm dhe ia ka dalë.

Ardit Gjebrea: Po vinte t’ju takonte?

Naime: Vinte, por sa vinte në shkollë, jashtë shkolle nuk kishim mundësi sepse kishim dikë ose nuk na lejohej të dilnim. Sa vinte, thërrisnin sigu rimin e shkollës, lajmëronin babin dhe njerkën.

Më detyronin ta ofe ndoja, të thërrisja policinë që të mos më afrohej. Nuk e doja këtë pjesë, por më detyronin ta bëja. I thoja “mos hajde, nuk të kam mami, të urr ej”. Fjalë të ndryshme që sot jam pe nduar shumë, edhe pse më kanë detyruar t’i bëj këto gjëra.

Ardit Gjebrea: Po kështu edhe vëllai?

Naime: Po, vëllai edhe më shumë ndoshta. Gjithmonë më kujtohet pjesa kur kthente shpinën, na shikonte dhe largohej në shtëpi duke qarë, nuk i pushonin lotët. Edhe mua më vjen shumë k eq për pjesën që e ofe ndoja, por isha e detyruar, nuk kisha ku të kthehesha.

Ardit Gjebrea: Derisa një ditë mami nuk erdhi më, mendoi se ju e urr enit, nuk e donit, u lo dh, u do rëzua.

Naime: Vinte nga larg, na shikonte, ne nuk e dinim. Vinte pa na takuar, nga larg, por nuk na afrohej më. Mendova se mami u dor ëzua dhe nuk do vinte më asnjëherë të na shikonte.Tv Klan.al

TË NGJASHME