Hajde se ngordhën të gjitha, mezi shpëtova unë! E frikshme se çfarë i bëri rrufeja 500 deleve (Video)

by author

Banorët vendas mbetën të tro n ditur sepse më shumë se 500 dele u gjetën të ngo rdhura pasi thuhet se u g oditën nga një rrufe ndërsa kullotnin në një kullotë malore.

Advertisements

Sipas raporteve të lajmeve, Nikolay Levanov, një pronar delesh, mori një telefonatë shq etësuese nga bariu i tij, i cili i tha se mbi njëqind dele ishin v r ar ë në një st uhi.

Advertisements

Leaov nuk ishte në dijeni se së bashku me tufën e tij, 400 dele të tjera ishin v r arë gjithashtu nga e njëjta go ditje. Ndërkohë që bariu me gjasë ishte me fat, pasi fatmirësisht vetëm u rrëzua pa ndjenja nga rrufeja dhe ishte në gjendje të s hërohej.

Pamjet tro ndi tëse të kapura në vendngjarje tregojnë qindra k ufoma të he dhura mbi një bar të gjelbër në Gjeorgjinë jugore. Levanov dhe pronarët e tjerë të deleve u kanë bërë thirrje autoriteteve gjeorgjiane për ndihmë financiare për të ndihmuar me hum bjet e tyre mas ive, por ata thanë se një komision shkencor duhej të përcaktonte nëse rrufeja ishte padyshim shkaku i vd e kjes.

“Për të qenë i sinqertë, ky është rasti i parë i tillë. Ne nuk kemi dëgjuar që një stuhi mund të v r a së kaq shumë dele”, ka thënë nënkryetari i bashkisë së Ninotsminda, Alexander Mikeladze.

Më 12 gusht, u njoftua se 550 delet do të di gjeshin në vend, pasi terreni malor e bëri të vështirë transportimin e tyre larg nga aty.

Një in cident i ngjashëm ndodhi në vitin 2016, në Norvegji, kur një tufë prej rreth 300 drerëve veriorë u gjetën të ngordhur në një zonë të largët të Hardanangervidda

TË NGJASHME