I keni parasysh qeset e vogla me silicë që vijnë me këpucë të reja? Mos i hidhni asnjëherë, ja për çfarë mund t’i përdorni

by author

Ka aq shumë që mund të bëni me xhel silicë!

Advertisements

I dini ato çanta të vogla me ato topa të vegjël që shpesh vijnë me këpucë të reja në një kuti këpucësh? Vëmë bast se gjithmonë i hidhni ato në plehra. Ashtë për të ardhur keq, sepse e dini se ka shumë gjëra që mund të bëni me këto topa të vegjël?

Advertisements

Thithin
Pakot e vogla me silikone mund t’i gjeni në kutitë e këpucëve dhe në paketimin e pajisjeve elektrike. Ata janë vendosur sepse thithin ujë nga rrethina ku gjenden. Topat thithin avuj uji dhe e mbajnë gjithashtu; në atë mënyrë, produktet në kuti ose paketim dhe nuk dëmtojnë asgjë tjetër. A i hidhni gjithmonë pakot e vogla me silikon në koshin e plehrave? Kjo është një humbje e vërtetë, sepse ka shumë gjëra që mund të bësh me to.

Përdor për të ruajtur fotografitë: Pakot e vogla me toptha silikoni janë shumë të dobishme për të mbajtur të paprekura kujtimet dhe kujtimet e çmuara. Vendosni një qese me xhel silicë në një kuti që përdorni për të mbajtur fotografi të vjetra dhe ato nuk do të dëmtohen aspak nga lagështia. Në këtë mënyrë, ata do të mbajnë ngjyrën e tyre për një periudhë më të gjatë kohore.

Kamera: Kur merrni një aparat fotografik me vete gjatë pushimeve ka një shans mjaft të madh që lentet të bëhen të lagura për shkak të klimës së nxehtë ose nivelit të lartë të lagështisë. Për të parandaluar rrjedhjen e ujit në kamerën tuaj, mund të vendosni një qese me xhel silicë në çantën ku mbani kamerën tuaj.

Rrobat: Kur vendosni rrobat tuaja në një valixhe ose çantë, ka shumë mundësi që ato të bëhen pak të lagura. Kjo mund t’i bëjë ato të ndjehen në të vërtetë të lagur ndërsa i keni veshur dhe ato mund të fillojnë të qelbin. Është shumë e lehtë për të parandaluar këtë problem duke vendosur një qese me xhel silicë në valixhe ose çantë në të cilën mbani rrobat.

TË NGJASHME