“Kufomës nuk iu gjetën as duart”/ Dhuna ndaj femrave, trondit Spartak Koka: Ja si u gjet trupi i një vajze në Zall-Herr

by author

Më 22 Tetor të vitit 2006 u gjet trupi i një vajze në liqenin e Zall-Herrit e copëtuar në 19 copë dhe anatomia e prerjes së trupit të kësaj viktime ishte preçize dhe sipas ekspertëve amerikanë, dyshimet e forta ishin se kishim të bënim me një serial-killer. Ishte kjo ngjarja që solli në kujtesë gazetari Spartak Koka.

Advertisements

I ftuar në një program televiziv gazetari Spartak Koka thotë se kjo ngjarje akoma nuk është zbardhur teksa shton se dyshohej se autori ishte një shtetas shqiptaro-malazez i cili fshihej pas 6 vrasjeve të tjera të femrave.

Advertisements

Koka thotë se tipologjia e vrasjes së kësaj gruaje dhe copëtimi i trupit ngjasonte me krimet e tjera, të cilat ishin kryer nga vrasësi serial.

Moderatori: A konsiderohet Dan Hutra një vrasës serial?

Alban Koçi: Në gjykimin tim, po. Viktimat ishin femra, persona që njëfarë mënyre, sipas tij, kishin influencuar në uljen e dinjitetit. Në intervistën që dëgjova që Spartaku kishte zhvilluar…

Moderatori: Që ishte shokuese.

Alban Koçi: Ai ishte vërtetë ai rasti tipik që ne studiojmë për personin që reagon sikur është i bindur në të drejtën e tij. Jeta e tjetrit nuk kishte asnjë vlerë, qoftë edhe pas kaq kohësh për të kuptuar se veprimet e tij konsiderohen të tmerrshme për shoqërinë tonë.

Spartak Koka: Tipologjia është e njëjtë sepse ka edhe vrasjen e 2007-ës, bashkëjetuesen e tij dhe këto janë vrasje për të njëjtat motive.

Alban Koçi: Në rastin e Hutrës, gjithë sistemi, në radhë të parë psikologët, por edhe ekspertët gjyqësorë që i kanë mundësuar lirimin e tij me kusht kanë dështuar plotësisht. Subjekti duhej të ishte nën mbikqyrjen e organeve.

Moderatori: Koka, veç Dan Hutrës a kemi identifikuar të tjerë?

Spartak Koka: Këtu tek ne është problem i madh sepse asnjëherë nuk janë hetuar seriozisht nën kompleksin të institucioneve ligjzbatuese se këto ngjarje po të hetoheshin do të nxirrnin keq organet ligjzbatuese. A e mbani mend rastin e 22 Tetorit 2006, kur u gjet trupi i një vajze në liqenin e Zallherrit e copëtuar në 19 copë dhe anatomia e prerjes së trupit të kësaj viktime, ishte preçize dhe sipas ekspertëve amerikanë në atë kohë, erdhën amerikanët dhe u interesuan në Shqipëri, dyshimet e forta ishin se kishim të bënim me një serial-killer dhe një nga dyshimet që ata kishin bëhej fjalë për një shtetas shqiptaro-malazez, i cili u arrestua më vonë, i akuzuar për 6 vrasje grash, ngjarje e cila ende sot është e pazbuluar. Ka pasur veprime edhe në SHBA dhe dyshohej për vrasje të 4 shtetasve shqiptare. Dhe në atë kohë ishte një nga pistat e forta të hetimit. Kufomës nuk iu gjetën as duart. Tipologjia e vrasjes së kësaj gruaje dhe copëtimi i trupit ngjasonte me krimet e tjera të cilat ishin kryer. Dhe ky rast konsiderohet dhe dyshohet të jetë kryer nga një vrasës serial.

Gazetari Spartak Koka u ndal edhe tek rasti i Viktor Tushit, për të cilin theksoi që ishte një person që i përsëriste vrasjet e tij gjatë grabitjeve, por shtoi se hetimi për të nuk u thellua.

Spartak Koka: Kemi rastin e Viktor Tushit që vrau 2 në Shqipëri, vrau pronarin e argjendarisë tek “Stacioni i Trenit”, vrau bankieren tek banka dhe rrëfeu për policinë se në rininë e tij të hershme kishte kryer krime dhe vrarë persona dhe në Greqi, ngjarje për të cilën nuk thellua hetimi nga institucionet shqiptare, çka tregonte se kishim të binim me një person, i cili i përsëriste vrasjet në grabitje.

TË NGJASHME