Ky 25-vjeçar shqiptar ruan gjithë ditën dele dhe jep një mesazh të madh: Shqipëria ka plot, jam në tokën time në tokën e babait!

by author

Xhuljano Mehmeti është vetëm 25 vjeç por që fëmijë ka ditur që jeta e tij do ishte pranë tokës dhe blegtorisë. Në ditët që jetojmë është e rrallë të gjesh dikë si ky i ri që kujdeset me pasion për bagëtitë.

Advertisements

Xhuljanon e gjejmë në fermën e tij ne fshatin Poro të qytetit të Vlorës. “Jam në tokën time dhe në bagëtitë e mija, pasi kjo është ajo që kam dashur që fëmijë kur rendja pas gjyshërve apo babait për të kullotur dhentë”.

Advertisements

Xhuljano së bashku me vëllezërit e tij vazhdojnë traditën e familjes. në një kohë kur shumë të rinj largohen nga vendi i tyre me shpresën për të gjetur punë apo një të ardhme më të mire,ndërsa për Xhuljanon largimi nga vendlindja nuk është zgjidhje.

“Vendi ynë ofron plot mënyra apo mundësi për te punuar apo jetuar”.

Xhuliano jo vetëm kullot,mjel apo kujdeset për bagetite por dhe shërbimet veterinare i kryen vete.

TË NGJASHME