Mund t’i fitoni 33 mijë euro, nëse jetoni në këtë fshat, do habiteni nga arsyeja

by author

Projekti “të ardhura aktive nga qëndrimi” dhe procesi i aplikimit pritet të nisë në internet në javët e ardhshme.

Advertisements

Rajoni ka punuar për të për muaj me radhë dhe tashmë ka caktuar më shumë se 700.000 € për projektin. Mbi 75% e qyteteve të Kalabrisë afërsisht 320 aktualisht kanë më pak se 5000 banorë, duke çuar në frikën se disa komunitete mund të vdesin plotësisht brenda pak vitesh nëse nuk ndodh rigjenerimi

Advertisements

Rajoni i Kalabrisë planifikon të ofrojë deri në 28,000 € (33,000 dollarë) për një maksimum prej tre vjetësh për njerëzit që dëshirojnë të zhvendosen në fshatra të përgjumur me 2000 banorë me shpresën e kthimit të viteve të rënies së popullsisë. Këto përfshijnë vendndodhje pranë detit, ose në malet, ose të dyja. Në mënyrë që të marrin fondet, banorët e rinj duhet të angazhohen gjithashtu për të filluar një biznes të vogël, qoftë nga e para ose duke marrë oferta para-ekzistuese të profesionistëve të veçantë të kërkuar nga qytete.

Aplikantët duhet të marrin vendbanimin dhe të jenë maksimumi 40 vjeç. Ata duhet të jenë të gatshëm të zhvendosen në Kalabri brenda 90 ditëve nga aplikimi i tyre i suksesshëm. Shpresohet se oferta do të tërheqë të rinj pro-aktivë dhe të etur për të punuar.

Gianluca Gallo, një këshilltar rajonal, i thotë CNN se të ardhurat mujore mund të jenë në kufijtë e 1000 – 800€ për dy deri në tre vjet. Përndryshe, mund të ketë një financim të vetëm për të mbështetur fillimin e një aktiviteti të ri tregtar, qoftë B&B, restorant, bar, fermë rurale ose dyqan. Ai thotë se kjo është një qasje më e shënjestruar për rijetëzimin e komuniteteve të vogla sesa shitja e shtëpive prej një euro që kanë dalë së fundmi në tituj të lajmeve.

Projekti “të ardhura aktive nga qëndrimi” dhe procesi i aplikimit pritet të nisë në internet në javët e ardhshme. Rajoni ka punuar për të për muaj me radhë dhe tashmë ka caktuar më shumë se 700.000 € për projektin. Mbi 75% e qyteteve të Kalabrisë afërsisht 320 aktualisht kanë më pak se 5000 banorë, duke çuar në frikën se disa komunitete mund të vdesin plotësisht brenda pak vitesh nëse nuk ndodh rigjenerimi.

Ndërsa udhëtimet globale rinisin dhe Italia mirëpret turistët e kthyer, vizita në rajon këtë verë mund të jetë një mënyrë e mirë për të marrë një ndjesi të jetës së fshatit Kalabrian.

TË NGJASHME