Niveli i ujit po rritet shumë/ Ky qytet mund të mos ekzistoj më(Foto)

by author

Makina dhe shtëpi të zhytura në ujë, udhëtarët që ecin nëpër në mes të ujit që mbërrin deri në gjunjë nga përm bytjet dhe pronarët e shtëpive duke llogaritur koston e pronave të shk atërruara.

Advertisements

12 May 2011, Lagos, Nigeria — Lagos, Nigeria- A “go slow” builds in Lagos, Nigeria on Thursday, May 12, 2011. Lagos is home to 10-18 million people making traffic a major problem but due to improvements made by Lagos State Governor, Babatunde Raji Fashola, “go slows” have improved significantly. (Jane Hahn) — Image by © Jane Hahn/Corbis

Advertisements

Banorët e Nigerisë, kombi më i populluar i Afrikës, janë mësuar me përmby tjet vjetore që përfshijnë qytetin bregdetar gjatë muajve mars deri në nëntor. Në mes të korrikut, megjithatë, qarku kryesor i biznesit të Ishullit Lagos përjetoi një nga përmby tjet e tij më të këqija vitet e fundit.

“Unë u largova nga shtëpia ime … nuk e kuptova se kishte rënë kaq shumë …. Sa më shumë që ecnim, aq më i lartë ishte niveli i ujit. Uji vazhdonte të ngrihej derisa mbuloi parakolpin e makinës sime, atëherë nisi të rridhte brenda makinës sime, “kujtoi Oseluonamhen, i cili drejton një firmë mediatike në kontinentin Lagos.

12 May 2011, Lagos, Nigeria — Lagos, Nigeria- A “go slow” builds in Lagos, Nigeria on Thursday, May 12, 2011. Lagos is home to 10-18 million people making traffic a major problem but due to improvements made by Lagos State Governor, Babatunde Raji Fashola, “go slows” have improved significantly. (Jane Hahn) — Image by © Jane Hahn/Corbis

TË NGJASHME