Për ditë të tëra iu lut Amerikës dhe Europës për ndihmë/ Presidenti i Ukrainës e thotë troc: Edhe ju jeni fajtor për vdekjet ne Ukraine…

by author

Presidenti i Ukrainës ka dë nuar liderët perëndimorë për përjashtimin e përsëritur të vendosjes së një zone ndalim-fluturimi mbi vendin e tij. “Duke ditur se sulmet dhe viktimat e reja janë të pashmangshme, NATO vendosi qëllimisht të mos mbyllte qiellin mbi Ukrainën”, tha ai nga kryeqyteti i Kievit.

Advertisements

Duke folur gjatë një fjalimi televiziv drejtuar popullit ukrainas vonë në mbrëmje, Volodymyr Zelensky tha se udhëheqësit perëndimorë e dinin se agresioni rus kundër vendit kishte gjasa të rritej dhe i a kuzoi ata se i dhanë Vladimir Putin licencën për të vazhduar bomb ardimin e qyteteve dhe qyteteve.

Advertisements

“Sot lidershipi i aleancës dha dritën jeshile për bom bardime të mëtejshme të qyteteve dhe fshatrave të Ukrainës, duke refuzuar krijimin e një zone ndalim-fluturimi.

Të gjithë njerëzit që v desin, duke filluar nga sot, do të vde sin edhe për shkakun tuaj. Për shkak të dobësisë suaj, për shkak të shkëputjes suaj.

Sot u zhvillua samiti i NATO-s. Një samit i dobët. Një samit konfuz. Një samit që tregon se jo të gjithë e konsiderojnë luftën për liri për Evropën qëllimin numër një. Nato ka vendosur qëllimisht të mos mbyllë qiejt mbi Ukrainën. Vendet e NATO-s krijuan një narrativë se mbyllja e qiejve mbi Ukrainën do të provokonte agresionin e drejtpërdrejtë të Rusisë kundër NATO-s.

TË NGJASHME