Rama jep lajmin e madh për shqiptarët që kanë telefona: Brenda vitit të gjithë do

by author

Brenda vitit të ardhshëm, shqiptarët do të mund të kenë në telefonat e tyre edhe ‘Sirin’ që do të flasë shqip.

Advertisements

Për ata që ende nuk e njohin, Siri është një asistent virtual që është pjesë e sistemeve operative iOS, iPadOS, ëatchOS, macOS, tvOS dhe audioOS të pajisjeve Apple.

Advertisements

Rama tha se projekti ka nisur dhe pritet të jetë gati vitin tjetër.

“Ne kemi nisur projektin tjetër për të pasur brenda vitit të ardhshëm asistentin me zë po këtu (në telefon), sic është Siri psh që e dini.

Kështu do jetë asistenti digjital i cdo qytetari që për tu interesuar për të marrë përgjigje për një shërbim të caktuar si merret shërbimi do ta ketë këtu në telefon asistentin me zë dhe nga

shtëpia do i kërkojë përgjigje për të gjithë atë gamë që lidhet me shërbimet me dokumente”, tha kryeministri.

TË NGJASHME