Studimi i fundit! Ja pse gratë janë më të tërhequra ndaj burrave seriozë

by author

Ju takoni një burrë me një pamje të zymtë dhe menjëherë ndjeni se ka diçka të veçantë dhe misterioze tek ai. Edhe shkenca konfirmon se djemtë e qeshur tërheqin më pak gratë. Por është koha të zbulojmë pse ndodh kjo.

Advertisements

“Bright Side” tregon pse një burrë që buzëqesh më pak në një takim ka më shumë shanse me gratë, sipas përfundimeve të studiuesve.

Advertisements

Gratë dhe burrat e perceptojnë tërheqjen ndryshe.

meshkujt me terheqes (5)

Kemi disa ndryshime gjinore në mënyrën se si burrat dhe gratë e rendisin tërheqjen fizike. Studiuesit kanë kontrolluar shprehjet joverbale dhe kanë dalë në përfundimin se një burrë i qeshur mund të jetë më pak tërheqës se një djalë që tregon krenari.

Përgjigja e një gruaje ndaj një buzëqeshje mund të jetë e ndryshme nga përgjigjja e një burri. Në studim, kishte 1000 të rritur që renditën fotot sipas tërheqjes fizike dhe burrat preferuan gratë që buzëqeshnin.

meshkujt me terheqes (4)

Situata dukej ndryshe me gratë. Studiuesit kishin nevojë për reagimet e tyre pa analizuar se kush mund të kishte tiparet më të mira për një marrëdhënie.

Kur gratë pushuan së menduari për tipare të këndshme të personalitetit, instinkti i tyre i parë ishte të zgjidhnin një djalë që dukej i fuqishëm dhe i zymtë.

Gratë preferojnë djem të këqij për shkak të forcave evolucionare dhe kulturore.

meshkujt me terheqes (1)

Fuqia e atraktivitetit është formuar gjatë shekujve. Aspektet evolucionare dhe kulturore kanë ndikim në të. Teoritë sugjerojnë që gratë tërhiqen më shumë nga djemtë që shfaqin krenari, sepse kjo nënkupton statusin dhe aftësinë për të siguruar një partner.

Sipas studiuesve, shprehja e krenarisë është një tipar fizik tipik mashkullor. Dhe muskujt janë një nga karakteristikat më tërheqëse fizike mashkullore për gratë.

Gjithashtu, disa norma gjinore socio-kulturore dhe psikologjike mund të ndikojnë në tërheqjen fizike. Buzëqeshja mund të shoqërohet me mungesë dominimi. Një grua e qeshur perceptohet si e nënshtruar dhe e pambrojtur. Një djalë i heshtur mund të konsiderohet i fortë.

Është interesante që turpi gjithashtu dukej tërheqës për të dy gjinitë. Ky emocion mund të shoqërohet me sjellje qetësuese, e cila ngjall besim te të tjerët. Dhe të gjithëve u pëlqen t’u besojnë partnerëve të tyre.

Burrat me tipare të errëta të personalitetit mund të paraqiten më mirë.

meshkujt me terheqes (3)

Burrat me tipare të errëta të personalitetit në fytyrat e tyre mund të performojnë më mirë. Cilësi të tilla si narcizmi mund të shoqërohen me përfitime shëndetësore fizike dhe psikologjike tek burrat.

Burrat me “makiavelizëm” (shfrytëzimi dhe manipulimi i të tjerëve dhe përqendrimi në interesin personal) ishin gjithashtu më tërheqës për gratë, siç vunë re studiuesit.

TË NGJASHME