U bë e famshme nga memet, vajza shet foton origjinale për shumën marramendëse

by author

Të gjithë e mbajmë mend vajzën në foto e cila u bë e famshme falë një fotografie që u kthye në meme. Ajo ka nxjerrë së fundmi në shitje foton origjinale si NFT për shumwn prej 473 000 dollarëve. Zoe Roth, tanimë 21 vjeç u bë një sensacion në internet në moshën 4 vjeçare kur u fotografua duke qëndruar para një ndërtese që digjej me një buzëqeshje djallëzore në fytyrë.

Advertisements

Ky imazhi ka shërbyer që atëherë si një meme e për tw gjithw ata që duan të përshkruajnë ndonjë skenë katastrofike ose akt të djallëzuar. Një NFT është një shenjë dixhitale unike e koduar me nënshkrimin e një artisti dhe e cila verifikon pronësinë dhe vërtetësinë e saj.

Advertisements

Fotoja u ble nga koleksionisti Farzin Fardin Fard, CEO i një kompanie të prodhimit të muzikës me bazë në Dubai. Zoe u fotografua nga babai i saj në janar 2005 kur ajo dhe familja e saj po jetonin në Mebane, Karolina e Veriut.

Kujtojmë se me meme kuptojmë një lloj ideje, sjelljeje ose stili që përhapet përmes internetit , shpesh përmes platformave të mediave sociale dhe veçanërisht për qëllime humoristike. Memet mund të përhapen nga personi në person përmes rrjeteve sociale , blogjeve , emailit direkt ose burimeve të lajmeve.

TË NGJASHME