Zbulohet historia e errët për përrallën e Borëbardhës, sapo na shkaterroi fëmijërinë, ja e vërteta që fshihet pas

by author

Borëbardha është një prej përrallave më të dashura për fëmijë ndër vite, sa nuk ka fëmijë që të mos e këtë dëgjuar të paktën njëherë të vetme.

Advertisements

Por, ndërsa të gjithë jemi rritur me historinë e vajzës me fat që humbet në pyll, gris fustanin, gjen 7 xhuxhë dhe bëhet shoqe me ta, pastaj ha një mollë të heImuar, vd;es dhe vjen në jetë nga puthja e një princi.

Advertisements

Por asgjë nuk paska qenë e vërtetë! Sipas një teorie që po qarkullon në disa portale të huaja Borëbardha vd;es. Është pikërisht puthja e princit që e çon në botën tje tër.

Ai i jep asaj “pu thjen e vde.kjes” dhe më pas të dy largohen drejt parajsës.

Shpjegimi i plotë i teorisë:

Princi mbërrin me një kalë të bardhë , i jep asaj p uthjen e vd.ekjes për t’i marrë ‘frymën e jetës’.

Më pas Borëbardha dhe Princi u thonë lamtumirë xhuxhëve, në vend që t’i marrin me vete, sespe ata po shkojnë në një vend ku personat e gjallë nuk mund të shkojnë.

Më pas çifti niset drejt parajsës dhe në ekran shfaqen re në formën e një kështjelle, e rrethuar me dritë.

TË NGJASHME