10 mijë euro për të bërë dokumentat italiane, por e pësojnë keq

by author

Martesa vetem për të bërë dokumentat: 16 arrestime në Itali

Advertisements

Autoritetet italiane në Mesina kanë zbuluar një seri martesash false të organizuara nga bandat kriminale për të marrë leje qëndrimi për shtetasit që nuk janë pjesë e vendeve të BE.

Advertisements

Organizata kriminale faturoi qindra mijëra euro duke marrë 10 mijë për çdo ceremoni martesore , me pagesa parash kesh ose përmes shërbimeve të transferimit të parave, teksa dhënderri i ri merrte 2-3 mijë euro. Hetimi që zbuloi mashtrimin çoi në 16 arrestime.

Të dyshuarit – Hetimi lindi nga analiza e deklaratave të bëra nga disa zyrtarë publikë nga një seri qytetarësh italianë.

Më pas hetuesit konstatuan rastësi të çuditshme në disa martesa midis njerëzve me kombësi të ndryshme: dëshmitarë të njëjtë, marrëdhënie të njëjta midis dëshmitarëve dhe bashkëshortëve.

Kështu lindi dyshimi se pas gjithë kësaj kishte një grup kriminal që organizonte një martesë të rreme.

Policia ka zbuluar dy organizata kri minale, aktive për disa kohë në Messina dhe me degëzime në Marok, të cilat drejtoheshin nga dy shtetas marokenë.

Nga përgjimi doli se të dyshuarit, në telefon, për të mos u kuptuar, i quanin gratë italiane “dele”. “Është një zotëri që më pyeti nëse ka ndonjë dele”, thanë anëtarët e grupit në telefonatatg mes tyre.

Niveli i dytë përbëhej nga dëshmitarë dhe interpretues të dasmës; niveli i tretë, më në fund, u përfaqësua nga një rrjet i dendur subjektesh italianë, kryesisht gra, në kushte të pafavorshme që ishin të përfshirë, së pari, për martesën, pastaj për të rekrutuar migrantë të tjerë të interesuar për martesa të rreme.

TË NGJASHME