A e keni ditur pse Mushka nuk lind të vegjël? Te vërtetën nuk besojmë ta keni dëgjuar më parë

by author

“Të ketë fëmijë një mushkë është po aq e pamundur sa të thuhet

Advertisements

se pula ka dhëmbë, ose se derrat fluturojnë”, shkruan minuteearth.

Advertisements

Mushka është një kafshë hibride, mes një kali femër dhe një mashkulli gomar.

Megjithatë, disa foshnje kafshësh lindin vetëm nga ADN-ja e nënës.

Kjo ndodh vetëm tek mushka femër, dhe për këtë ka një dozë dokumentesh që paraqesin raste të mushkave

ku foshnjet kanë lindur nga vezët që kanë pasur vetëm ADN-në e nënave të tyre.

Pra, do të thotë se çdo pasardhës i mushkës femër, është gje netikisht edhe ‘gjysmë-vëllai’ i saj. Këto të dhëna janë paraqitur nga MinuteEarth.

TË NGJASHME