“Gjeni dallimet” Gazeta çmend lexuesit, asnje nuk i gjen dot, ja arsyeja

by author

Këto ditë, përdoruesit e Twitter janë përpjekur shumë për të zgjidhur enigmën klasike “Gjeni ndryshimet” botuar nga gazeta The Baltimore Sun … Përfundimisht gazeta e bëri publike zgjidhjen por cila eshte ajo?

Advertisements

Advertisements

Puzzles janë gjithmonë argëtuese, dhe redaktorët janë të vetëdijshëm për to. Kështu që është e lehtë të gjesh enigma dhe lojëra të shtypura nëper gazeta. Ndoshta argëtimi më popullor është enigma “Gjeni ndryshimet”, loja klasike që kërkon identifikimin e mospërputhjeve midis dy imazheve. Eshtë argëtues, i thjeshtë dhe na bën më të vëmendshëm ndaj detajeve percjell shqiptari.net.

Në lidhje me këtë, në këto ditë në Twitter një imazh i lojës “Gjeni ndryshimet” të shtypura në një botim të fundit të The Baltimore Sun është bërë virale. Kjo enigmë duket të jetë mjaft komplekse dhe shumë kanë menduar se ku ishin dhjetë ndryshimet midis dy imazheve, të disponueshme për t’u ndjekur. A mund t’i dalloni?

Zgjidhja

Ne kërkojmë falje, por duhet të rrëfejmë pak mashtrimin, thuhet ne njoftimin e gazetes. Ne u kënaqëm duke postuar një imazh të gabuar nga The Baltimore Sun. Imazhet janë plotësisht identike, madje as pak të ndryshuara. A mund ta imagjinoni zhgënjimin e atyre që u përpoqën të zgjidhnin enigmën? Epo, po, nëse jeni përpjekur të gjeni ndryshimet në pesë minutat e fundit.

Gazeta padyshim botoi faljen e saj në numrin tjetër, duke deklaruar sa vijon: “Në botimet e së Dielës më 26 Prill, imazhet në rubriken” Gjeni ndryshimet “ishin gabimisht i njëjti imazh dhe nuk ishin në të vërtetë të ndryshme. The Baltimore Sn pendohet për gabimin “. Korrigjimi i botuar nga gazeta u nda nga Nathan Ruiz, një nga shkrimtarët që punojnë për gazetën. Cicërima e tij u bë shpejt virale, me gati 10,000 njerëz që e ribotoi atë dhe rreth 75,000 njerëz e shijuan atë.

TË NGJASHME