Merr fund ikja me kamion! Nga sot shqiptarët në Angli me helikopter(Video)

by author

Katër emigrantë shqiptarë janë përpjekur të fluturojnë nga

Advertisements

Franca në Mbretërinë e Bashkuar me një mjet të lehtë fluturues dhe sipas prokurorëve besohet se është hera e parë që tentohet një kalim i tillë ilegal.

Advertisements

Katër shqiptarët, 2 femra 1 fëmijë dhe një burrë janë arre stuar së bashku me pilotin anglez dhe 2 britanikë të tjerë të dyshuar

si k ontraba ndistë teksa po tentohej që të nisnin fluturimin nga një fushë aviacioni në Marck në veri të Francës.

Ky vend njihet si një pikë kalimi për emigrantët e jashtëligjshëm që tentojnë të kalojnë kanalin për të shkuar në Britani, kalim që ky zakonisht bëhet me gomone ose me kamiona.

Prokurorët francezë shprehen se ky është rasti i parë i dokumentuar ku emigrantët tentojnë të kalojnë kanalin Le Mansh me helikopter.

Fill pas arres timit nëna shqiptare së bashku me fëmijën kanë mundur t’u shpëtojnë autoriteteve ndërkohë që 2 shqiptarët e tjerë ndodhen ende në arr est. K.H/ tiranapost.al

TË NGJASHME