Gjarpri fluturues, specia e rrallë që do t’ju tmerrojë(Video)

by author

Ky gjarpër , i cili jeton në Azinë Juglindore, është në gjendje të fluturojë në kuptimin e vërtetë të fjalës, të paktën për 15 metra.

Advertisements

Gjarpri me trup deri një metër e gjysmë, ka një strukturë të veçantë

Advertisements

muskulature dhe aerodinamike, që e lejon të fluturojë nga njëra pemë në tjetrën, në një distancë prej 15 metrash.

Specia e gjarprit është e pajisur me një lloj

helmi jo të fortë dhe ushqehet me bretkosa e hardhuca.

Ai shpenzon pjesën më të madhe të kohës i varur në pemë.

TË NGJASHME