Metoda japoneze për të kursyer shumë para, kjo është arsyeja pse janë milionerë

by author

Në këtë jetë ekziston bollëku dhe varfëria! Çështja është se sa më shumë që ne duam ta çojmë jetën tonë në një nivel më të lartë, sepse e dimë që e meritojmë, kjo krizë është e vështirë dhe e bën atë diçka vërtetë të vështirë për t’u arritur.

Advertisements

Por duhet të jemi të ndershëm me veten.

Advertisements

A e dini se ka një metodë që i bën paratë të vershojnë në jetën tuaj? Është shumë efektive sepse rezultatet mund të shihen brenda pak ditësh. E pabesueshme!
Vëmendje:

Reduktoni paratë tuaja çdo natë!

Çfarë? Nuk e kuptova…

Edhe pse mund të duket e palogjikshme, është ashtu siç e lexove; me fjalë të tjera, ju duhet të reduktoni paratë që keni në dispozicion dhe ju duhet t’i premtoni vetes se nuk do t’i prekni ato.

Për shembull, vjen mbrëmja dhe ju gjeni veten me:

– 33 euro në portofol

Vendoseni 3 euro, nën dyshek, në sirtarin e kuzhinës, shkurt, kudo që dëshironi, tani keni:

– 30 euro në kuletë

Këto 3 euro që ju lini mënjanë, imagjinojini se ato nuk ekzistojnë më. I ke humbur ato.

Këshilla është që të përdorni kartat e kreditit sa më pak të jetë e mundur, pasi ato nuk na bëjnë të kuptojmë sa para shpenzojmë momentalisht.

Sa herë që ju paguani, reduktoni paratë tuaja.

Për shembull, jeni paguar 1.100 euro për punën tuaj një mujore, mos shkoni direkt në kinema ose të hani darkë jashtë, prisni! Hiq 100 euro nga paga juaj, tani ke: 1000 euro. Këto 100 euro që i keni marrë për ju nuk duhet të ekzistojnë më.

Në fund të muajit në vijim përpiquni të numëroni paratë që i keni lënë mënjanë dhe unë ju siguroj se shuma do t’ju lërë pa fjalë. E paparë!

Ky është një truk i shkëlqyer i shpikur nga japonezët për të kursyer shumë para në një kohë të shkurtër, kështu që duhet të filloni ta bëni atë që sonte.

TË NGJASHME