Nëse ke ndonjë nga këto 7 monedhat, mund të bëhesh i pasur, vlejnë më shumë sesa mendoni

by author

Numizmatika është një lojë shumë interesante, por nganjëherë mjaft e shtrenjtë. A e dini se shumë prej monedhave në koleksionet numizmatike kanë vlerë shumë më tepër se emërtimi i tyre?

Advertisements

Po, dhe nëse monedha në fjalë është e qarkullimit të kufizuar, prodhuar në përkujtim të një përvjetori apo datë relevante, çmimi është edhe më i lartë…

Advertisements

Duke e ditur këtë, ju ftojmë të shkundni portofolin tuaj. Kush e di, dhe ndoshta në duart tuaja është një e tillë. Si këto, ka shumë monedha më shumë ose më pak të vlefshme. Për shembull, në vitin 2008, jo vetëm Gjermania u dallua me hartën e BE-së, por edhe vende të tjera. Kështu që është e sigurt se këto monedha kushtojnë më shumë se dy cent, shkruan Joq.al.

Pra, filloni të kërkoni, ndoshta në xhepin tuaj ose çantë është një pasuri e vogël, të cilën ju nuk e keni dëgjuar apo pritur për ta gjetur. Dhe nëse jo, vendosni miqtë tuaj për të kërkuar… Kush e di se çfarë mund të gjejnë!

SHFLETO GALERINË MË POSHTË:

2 euro në Gjermani – Çmimi sot: rreth 40 euro – Kjo monedhë gjermane prej 2 euro, e qarkullimit të vitit 2008, paraqet një hartë të vjetër të Bashkimit Evropian në anën e saj të përparme. Prej tyre janë prodhuar vetëm rreth 30.000 kopje.

2 euro në Spanjë – Çmimi i sotëm: rreth 20 euro – Kjo monedhë përkujtimore e Spanjës është lëshuar për nder të dhjetë vjetorit të monedhës në vitin 1999. Nga 8 milion monedhat që janë prodhuar, rreth 100,000 paraqitën një marrëveshje asimetrike të yjeve.

2 euro nga Vatikani – Çmimi i sotëm: rreth 100 euro – Nisur në vitin 2004, ky qarkullim ishte kushtuar 75 vjetorit të formimit të shtetit. Numri i përgjithshëm i këtyre monedhave është rreth 85 mijë.

2 euro në Finlandë – Çmimi i sotëm: rreth 70 euro – U vendos në qarkullim në vitin 2004 dhe i është kushtuar zgjerimit të BE. Qarkullimi i përgjithshëm është afërsisht një milion monedha.

2 euro kushtuar Grace Kelly – Çmimi sot: rreth 1000 euro – Monedhat e para përkujtimore të Monakos, i kushtohen 25 vjetorit të vdekjes së Princeshës Grace. Monedha u shit për 110 euro në Les Annees Grace Kelly në vitin 2007.

2 euro San Marino – Çmimi sot: rreth 150 euro – Monedha përkujtimore të lëshuara në vitin 2005, në nder të vitit të fizikës. Qarkullimi i përgjithshëm është 130 mijë.

1 cent nga Italia – Çmimi i sotëm: 6,000 euro – Në qarkullim ka rreth njëqind monedha italiane prej një cent, me një avantazh prej dy cent. Kjo është, në vend të kalasë Castel del Monte në monedhë përfaqëson kullën e Mole Antonelliana.

TË NGJASHME