Nëse shikoni një shenjë të tillë në lëkurë, urgjent te doktori. Ja rreziku i madh

by author

Njollat e kuqe në lëkurë mund të shfaqen si pasojë e p l asjes së venave, ose kur keni pasur temperaturë të lartë, gjatë shtatzanizë apo kur keni dëmtime të vogla të lëkurës.

Advertisements

Shenjat e kuqe mund të jenë edhe të mbatura që nga lindja dhe zbehen me kalimin e viteve. Por ka raste kur qëndrojnë në lëkurë gjatë gjithë jetës.

Advertisements

Gjithsesi e rëndësishme për këto njolla është se nuk janë shqetësuese dhe nuk kërkojnë kontroll të specializuar mjekësor.

Ndërsa në rastet e nishaneve të kuqe megjithëse nuk bëhet fjalë për nishanë k an.cerogjenë është e rëndësishme t’i kontrolloni sa herë që shihni të rinj.

Në shumë raste këto nishane mund të gj akosen, t’ju japin bezdi apo t’ju dhembin.

Në këto raste duhet të drejtoheni patjetër tek mjeku apo dermatologu.

Jini të kujdesshëm edhe me ngjyrën që kanë, nëse nishanet tuaja marrin më ngjyrë më të errët gjatë viteve, konsultohuni me specialistin.

TË NGJASHME