Princeshë Qajar, simboli i bukurisë, 13 meshkuj vranë veten nga refuzimi i saj (Foto)

by author

Bukuria është një gjë që çdo grua do të donte ta kishte, dhe të qënurit në qendër të vëmendjes i ka bërë njerëzit të shkojnë drejt oper acioneve pla stike.

Advertisements

Nëse e pyet dike sot se si e koncepton një femër të bukur padyshim që përgjigja nuk do ishte një femër me mustaqe dhe me vetull të trasha, shkruan intv.al

Advertisements

Megjithatë kohët kanë ndryshuar dhe koncepti për të bukurën.

Intv ju sjell ditën e sotme historinë për të bukurën e Persisë (Irani), princeshë Qajar.

Bukuria e saj bëri që 13 burra të v ri snin vetën sepse ajo i refuzoi.

Pavarësisht se ditët e sotme ajo nuk përmbush parimet e bukurisë në atë kohë ishte e dëshiruar nga të gjithë meshkujt, aq sa dashuria e tyre për të arrinte deri në fatalitet.

Princesh Qajar ishte e bija e Naser al-Din Shah Qajarit, shkruan “Did you Know” dhe WheeBuzz , përcjell intv.al, i cili ishte sundimtari në vitin 1785. Mbreti Naser al-Din Shah donte të ndryshonte ste reotipet e mendimit se gratë ishin të bukura.

Ai nuk besonte se bukuria vinte nga e të qënurit elegante dhe e kuruar.

Naser Al-Din Shah u konsiderua si një nga sunduesit më të fuq ishëm i cili sundoi për 47 vjet në Iran, gjithashtu ai mbahet mëndë për kujdesin që tregonte ndaj grave të bukura.

Kjo princeshë dhe simbol i bukurisë është një shembull shumë i mirë që bukuria nuk vjen nga ajo që shohin të gjithë në shikimin e parë./intv.al/

TË NGJASHME