“Vranësira të dendura dhe…”, meteorologu Hakil Osmani bën parashikimin e motit për dhjetorin

by author

Por si pritet të jetë moti në muajin Dhjetor? Këtë na e thotë sinoptikani Hakil Osmani.

Advertisements

Hakil Osmani: Dhjetori në vija të përgjithshme pritet të jetë një muaj me temperatura më të larta se vlerat normale. Do të ketë ditë që do të sjellin edhe temperatura të ulëta, do të kemi episode ku do të kemi futjen e masave ajrore të ftohta,

Advertisements

çka do të bëjë që të kemi temperatura në vlera negative. Përsa i përket reshjeve, do të jenë prezente në territorin shqiptar edhe në formën e dëborës, kryesisht zonat të cilat do të jenë më të prekura,

janë ato të veri-lindjes. Ka sinjale që të paktën në 15-ditësh e parë, reshjet të mos jenë problematike.

TË NGJASHME