1L qumësht gomaricash bën 50 euro/ Gazetari shqiptar lë në televizion për fermën e gomaricave, ja kush po bën lek të madh

by author

Një histori e pazakontë vjen nga Papëri i Elbasanit, ku një gazetë ka hequr dorë nga lajmi për t’u marrë më prodhimin e qumështit të gomaricave.

Advertisements

Elton Kikia para 13 vitesh punoi në televizion, në 5 vitet e fundit ishte pjesë në Top Channel. Për 1 vit më parë, Eltoni vendosi të hapë fermën e tij te gomaricave.

Advertisements

“Kur e nisa këtë punë nuk e mendoj që do të hiqni dorë nga gazetaria, mendova se do t’i mbaja të dyja. Por puna po shkon shumë mirë në fermë dhe për këtë arsye u shkua. Thonë që në fillim prindërit ishin kundër kësaj nisme, pasi ata kishin investuar që unë të bëhesha gazetare dhe jo të kthehesha dhe të merresha me punën e fshatit ”, thotë Kikia.

Fermat e tokës janë shumë të rralla, edhe pse për qumështin kurativ të gomaricës kërkohen të jenë të mëdha.

“Qumështi është kurativ për mushkëritë, si dhe për të rritur imunitetin që bën mirë për rrugët dhe frymëzimet. Qumështi i gomaricës është një produkt i shtrenjtë 1 litër kushton 50 euro. Për të nxjerr 1 litër qumësht gomaricë afërsisht më duhet të mjel 5 gomarica në ditë ”, tregon ai.

Fermën, Eltoni e nisi më 5 gomarica, ndërsa tani ka 23 krerë. Ai thotë se kjo kafshë është në zhdukje, për këtë arsye sa herë vjen në jetë një kërcim këtu festohet dhe gjësë së gjallë i vendos emër.

“Balukja pasi e ka balluken e gjatë, Mistrecja nuk lë gardh pa ha, Oto burri i shtëpisë, Big Mama bën çdo fëmijë të shëndetshëm, Paloma, Xhemi”, tregoi.

TË NGJASHME