Nëse e keni gishtin e dytë më të gjatë se të madhin jeni në rrezik, ja arsyeja

by author

Fenomeni i gishtit të dytë të këmbës më të gjatë se i madhi është shumë i përhapur dhe raportohet se shfaqet te çdo 1/3 persona në Evropë.

Advertisements

Mirëpo, shumë pak persona e dinë se çfarë në të vërtetë do të thotë të kesh gishtin e dytë më të gjatë se të madhin.Disa, këtë dukuri e quajnë “këmba Greke” dhe është e njohur si shenjë e fuqisë, inteligjencës dhe tërheqjes.

Advertisements

Shumica e njerëzve mendojnë se kjo është vetëm diferencë vizuale, mirëpo duhet të kemi më shumë kujdes, pasi që shumë shpejt kjo mund të kaloj në dhimbje.Njerëzit që e kanë “këmbën e Grekut” mund të kenë dhimbje në gisht, sepse si pasojë e ecjes apo vrapimit gishti lakohet.

Kjo lëvizje mund të shpijë në pezmatim, që sjell dhimbje të madhe, mirëpo rreziku është më i madh për vrapuesit

Prandaj, preferohet t’i mbathni këpucët që kanë hapësirë të mjaftueshme për gishtërinjtë tua, dhe asnjëherë mos mbathni këpucë që shkaktojnë dhimbje rreth gishtërinjve.

TË NGJASHME