Njihuni me princeshën që cilësohej ikona e bukurisë së asaj kohe, 13 burra vranë veten nga refuzimi i saj

by author

Emri i saj është Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh dhe ajo ishte princeshë iraniane. Princesha ka qenë e martuar me Amir Hussein Khan Shoja’al Saltaneh me të cilin kishte katër fëmijë.

Advertisements

Advertisements

Vajzat e saj konsideroheshin si gratë më të bukura dhe se kishin trashëguar tiparet e nënës së tyre.

Fatkeqësisht , ndryshimi i interesave, çoi në div/orc, diçka shumë e çuditshme për kohën dhe diçka e papranueshme për kulturën dhe besimin e iranianëve.

Princesha ishte një grua revolucionare që l.uftonte pa u ndalur për të drejtat e grave. Shumë e konsideronin si “feministe”.

Ajo ishte shkrimtare, piktore, intelektuale dhe aktiviste që organizonte mbrëmje literature një herë në javë.

Thuhet se Zahra ishte gruaja e parë që hoqi hijabin (veshjen e mbuluar) në gjyq dhe veshi rroba të stilit perëndimor.

Sipas të dhënave historike, pricesha vdiq në vitin 1936 në rrethana të panjohura deri më tani. Thuhet se trupi i saj prehet në v.arrezat Zahir-OD Dowleh në Tajrish. Në çdo rast, kjo grua ka thyer të gjithë stereotipet ekzistentë të bukurisë.

TË NGJASHME